Saturday, October 18, 2008

Ny nettbasert fotoklubb


Nå har noen av oss stablet på beina en ny fotoblogg. Den har fått navnet Norsk Nettfoto med adressen http://norsknettfoto.blogspot.com/. Dette er ikke en meme, men er tenkt å være en nettbasert fotoklubb beregnet på dem som liker å fotografere for fotograferingens egen skyld og som er interessert i å lære mer, vise egne bilder, få kommentarer, gi kommentarer, komme med tips, motta tips - i det hele tatt: sette FOTOGRAFIET som sådan i sentrum.

Vi har gjort dette medlemsbasert slik at bare medlemmer kan legge ut bilder og kommentere, men alle kan lese. Dette har vi gjort for å kunne beholde en viss oversikt og ikke for å være vanskelige. Det er ikke spesielt problematisk å bli medlem: send en av oss (John, Rune eller Ivar) et ord eller benytt en av adressene som står på Norsk Nettfotos side, og du får en offisiell "invitasjon" som du så bekrefter. Vi har startet litt på forhånd for å prøve ut systemet - ta en tur innom og se om du kunne tenke deg å være med. Noen flere er allerede blitt med. Vi er på jakt etter dem som liker å leke med kameraet for å se hva som kommer ut av det. Den virkelige fotoglede.

Her er en liten collage over noe av det som er kommet inn de få dagene dette har vært oppe. Det kommer fra seks forskjellige personer.


Grunnen til at vi gjør det er todelt. For det første er vi litt lei av "nice colours" kommentaren i de tradisjonelle memene og for det andre har vi liten sans for den nedlatende holdningen man ofte ser hos "forståsegpåerne" som lett dominerer enkelte andre steder. Vi vil være for amatørfotografen i godt humør.

English Comment: This post is mainly for Norwegian readers. It is about a new member-based photoblog in Norwegian ( http://norsknettfoto.blogspot.com/). However, everyone is welcome to see the pictures!

14 comments:

 1. Jøsses, du styre no på ;0)

  HIls hu i soffa`n!

  ReplyDelete
 2. Dette ser veldig spennende ut. Jeg har mye å lære om fotografering, ISO, blenderåpning, lukkertid, lys, eksponeringskompensasjon etc. Jeg har jo bare et lite kompaktkamera som jeg tar bilder med og jeg tar for det meste macro-bilder. Hvis jeg skal dissekere bildene mine ned til minste detalj så sliter jeg fælt - da mister jeg noe av gløden med å ta bilder. Jeg har en sambo (mulig du kjenner ham) som er veldig glad i å gi gode råd og korrigere mine feil, og de setter jeg pris på - da forbedrer jeg meg, men i min enkle verden tror jeg at jeg vil heller være smugleser inne hos dere og snappe med meg noen gode råd på veien som kan komme meg til nytte.
  Tror den nystartede bloggsiden vil være til stor begeistring for mange og det er kjempebra at dere har en slik ærlig tilbakemeldings side. Den dagen jeg føler jeg sitter med nok erfaring på fotografering til at jeg har noe å bidra med, ja da skal jeg hive meg på som medlem og gi mine synspunkter over en lav sko.

  Enn så lenge er jeg med som ivrig og lærevillig leser.

  Lykke til alle tre !!!

  ReplyDelete
 3. Må smile over Marit her, artig hun og ja og godt du er ung som har så masse prosjekter på gang ! Ja bare spør Marit`s sambo !

  ReplyDelete
 4. Var å tittet og det var mye flott der.

  Tror nesten vi må vurdere å sperre bloggen slik at ikke sensitive tips og triks kommer på avveie ;-)

  ReplyDelete
 5. Just left a comment on John's blog wishing you folks our best wishes on this new initiative of yours. Keep Rocking Ivar

  ReplyDelete
 6. Your photos are wonderful. I am amazed at how clear they are. Beautiful and I love the Sky Watch post.
  Have a good Sunday.

  ReplyDelete
 7. Beautiful as usual.

  ReplyDelete
 8. I enjoyed the photos.

  Come visit anytime,
  Troy and Martha

  PS: Alaska Sunday Hope, AK photos are up today.

  ReplyDelete
 9. Once again an absolutely gorgeous photo. The rays of the sun are fascinating

  ReplyDelete
 10. Hallo Ivar,
  nice to have this new bolg, one more blog to check every day, sorry my norwegian is nit good enough to be a blogmember.
  Lykke til
  hilsen
  Hartmut

  ReplyDelete
 11. Ivar: I do love that sunset photo, so nicely positioned.

  ReplyDelete
 12. Dere gjør en kjempejobb. Og jeg sier tusen takk for at jeg får lov til å lære og leke.

  ReplyDelete

Feel free to express your honest opinion, good or "bad". I am eager to learn more about photography ;-)
Thank you.